Over ons

Onze filosofie
Onze hengsten
Onze merries
Nakomelingen
Nieuws
Links
Contactgegevens
Galaxy Stars
Onze dieren vrienden
Te koop

 

 

 

 

 

Onze Berner Senner honden

Kimberlites Crystal Ruby , meisje, 13 januari 1996 - 26 december 2008.

`Ruby` is een hele lieve en rustige hond. Haar “looks” kunnen echter enigszins misleidend zijn, zij is de waakhond en bewaakt het erf. Zij zorgt ervoor dat wij het altijd horen als er iemand aanbelt of het erf betreedt.

Toen Ruby jong was is ze getraind in gehoorzaamheid tot het niveau van GG1, daarna heeft ze drie jaar vakantie gehad. Op 10-jarige leeftijd is Ruby nu met pensioen en geniet van haar luie leventje.

Met pijn in ons hart en tranen in de ogen, willen wij laten weten dat onze Ruby vredig is ingeslapen op 26 december 2008. Bijna 13 jaar lang was zij onze vriendin en was zij bij velen een 'bekende' hond. Ruby ging ook altijd mee naar de paardenshows en mocht bij ons op de hotelkamer blijven slapen. Dat was voor haar ook ECHT vakantie.

Ruby besloot dat het tijd was om te gaan en wij hebben haar wens gerespecteerd. Zij was een waardige oude dame en is ook op die manier van ons heen gegaan.

Vanaf het moment dat zij werd geboren bij Deb Tripp in Canada (Kimberlite Bernese Mountain Dogs) tot het moment waarop zij stierf, is zij altijd omringd geweest door mensen die van haar hielden.

Vaarwel ons lieve Ruby (RoetjeSnoetje), voor eeuwig in onze harten.

Paulus and Gisela

Kimberlites Foreign Affair , meisje, geboren in 2000.

`Reigny` is een hond die overloopt van liefde, ze heeft heel veel aandacht nodig en wil graag dat met haar wordt gespeeld. Hoewel ze bijna 4 jaar oud wordt, is ze nog steeds zo speels als een puppy en …. we denken dat dat nooit zal veranderen.

Ook Reigny wordt getraind in gehoorzaamheid en ook zij heeft haar examens tot nu toe met glans gehaald. Reigny behaalde in 2004 haar GG2 examen met het hoogste aantal punten. In februari 2005 behaalde zij de eerste plaats in het Landelijk Examen GG1. Zij scoorde 214 punten van de maximum te halen 220 punten.

Ruby en Reigny zijn beide door Debbie Tripp van Kimberlite Kennels in Canada gefokt. Toen Ruby 8 weken oud was hebben we haar bij Debbie opgehaald. We waren zo onder de indruk dat toen onze oude Berner, Chuckie, overleden is, we hebben besloten om nog een puppy van Debbie te kopen. Ruby´s moeder Cori werd nog een keer gedekt en toen de pups oud genoeg waren heeft Debbie Reigny naar ons toegestuurd.

Debbie, we zijn je dankbaar voor het feit dat je deze 2 bijzondere honden in ons leven hebt gebracht.

In liefde herinnerd

Chuckie

1990-1998

Chuckie was onze grote teddy beer, een verschrikkelijke macho tegen andere honden en mensen, maar de liefste voor zijn familie en andere dieren.

Hij verstond de kunst om altijd in de problemen te komen, maar juist daarom wordt Chuckie nog vaak herinnerd, door de grappige verhalen die er over hem te vertellen zijn.

Chuckie, we missen je nog steeds en je bent altijd in onze harten.

 

Onze Australian Shepherd

Zydeco's Peppered Chili at Shalako, red-tri meisje, geboren in 2005.

Chili doet haar naam eer aan en zit boordevol energie. Zij is een hele nieuwsgierige, vrolijke en vriendelijke hond. Af en toe komt haar instinct boven en probeert ze eenden of vogels te "vangen". Inmiddels heeft zij bij de gehoorzaamheid haar puppy- en EG1 examen gehaald en werd ze bij beide cursussen 1ste geplaatst. Zij vindt het moeilijk om haar concentratie bij de les te houden en daarom zijn we heel trots op haar dat zij dit resultaat heeft behaald.

 

 

 

Onze katten

Budweiser en Corona, broer en zus, geboren in 2009.